Trolljegeren filmen

Trolljegeren er en fiktiv dokumentar hvor tre unge filmstudenter lager en dokumentar om en lokal personlighet, Hans, som viser seg å ha et uvanlig og skremmende yrke. Hans er trolljeger ansatt i Trollsikkerhetstjenesten og jakter på troll i norsk natur. Etterlatte klipp viser en skremmende virkelighet som har vært skjult for nordmenn i århundrer.

Regissør og skuespillere

Trolljegeren ble utgitt i 2010 av filmselskapet Filmkameratene. Filmen varer i 103 minutter og på grunn av «voldsomme lydeffekter og skumle troll» har den fått en 11 års aldersgrense. Trolljegeren er skrevet og regissert av den norske regissøren André Øvredal som tidligere blant annet har regissert thrilleren Future Murder. Trollene og andre visuelle effekter i filmen er laget av VFX-studioene Gimpville og Storm Studios.
Rollebesetningen i Trolljegeren består av kjente komikere og ukjente skuespillere. Hovedrollen spilles av Otto Jespersen, kollegaen Finn spilles av Hans Morten Hansen og studentene spilles av Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck. I tillegg dukker både Knut Nærum og Robert Stoltenberg opp i mindre roller.

Handling

En gjeng filmstudenter fra Høgskolen i Volda får i skoleoppgave å lage en dokumentarfilm om en lokal personlighet, Hans. Studentene mistenker Hans for å være en ulovlig krypskytter, men det skal vises seg at han har et enda mer uvanlig og farlig yrke. Hans går noe motvillig med å slippe filmstudentene inn i arbeidshverdagen hans, noe som skal vise seg å ikke være så lurt.

Hans er trolljeger for den hemmelige Trollsikkerhetstjenesten (TST), og risikerer livet for at det norske folket skal forbli uvitende om alle trollene som holder til i den norske faunaen. Filmen er bygd opp på samme måte som Blair Witch Project og historien blir vist gjennom etterlatte klipp fra studentenes dokumentarfilm. Klippene avslører farlige møter med troll i den norske naturen og viser Hans sin utrettelige oppgave med å holde trollangrepene hemmelige for det norske folk.

Norsk filmklassiker

Filmen regnes allerede som en norsk filmklassiker og vant «Publikumsprisen Folkets Amanda» i 2011. Trolljegeren er anerkjent også utenfor Norges grenser og ble veldig godt mottatt da den ble lansert internasjonalt. Trolljegeren kombinerer særnorske kulturbegreper med filmatiske virkemidler vi kjernner fra Hollywood. Bland inn humor og politisk satire og du har Trolljegeren. En skummel, spennende og utrolig morsom film.

Comments are Disabled