Hodejegerne film 2011

Hodejegerne er filmatiseringen av Jo Nesbøs betselgerroman med samme navn. I filmen møter vi hodejegeren Roger Brown. Fra utsiden er Roger en mann som tilsynelatende har alt, en suksessfull karriere som hodejeger, en vakker kone og en alt for dyr villa. Roger er ikke hva han ser ut til. På grunn av sine økonomiske problemer må Roger stjele kunst, og i Claes Greve har han funnet sitt nyeste og siste offer.

Regissør og skuespillere

Hodejegerne er en norsk actionthriller regissert av Morten Tyldum, som blant annet også har regissert Oscarnominerte The Imitation Game. Filmen er basert på Jo Nesbøs bestselgerroman med samme navn.Hodejegerne Fil 2011 Norske

Rollebesetningen i Hodejegerne består av et knippe av dagens fremste skandinaviske skuespillere. Hovedrollen i filmen spilles av Aksel Hennie kjent fra Max Manus, Uno, The Martian og Hercules. I rollen som Rogers kone finner vi Synnøve Macody Lund også kjent fra tv-serien Frikjent. Claes Greve spilles av danske Nikolaj Coster-Waldau, kjent for mange som Jamie Lannister i Game of Thrones.

Handlingen

I Hodejgerne møter vi hodejegeren Roger Brown. Roger har funnet den perfekte personen til sitt nye rekrutteringsoppdrag, Claes Greve. Greve har en bakgrunn som elitesoldat og toppleder, i tillegg eier han et meget verdifullt maleri. For Roger er dette en ypperlig mulighet til å bli kvitt sine økonomiske problemer for alltid, og han setter i gang med planleggingen av sitt største og siste kupp som kunsttyv. Det han ikke vet er at Claes også er på jakt, etter noe Roger har.

Hodejegerne Trailer

Når Roger bryter seg inn i Claes sin leilighet for å stjele maleriet, oppdager han noe som snur hele livet hans på hodet og fører Roger ut i store problemer.

Hodejegerne er en intens actionthriller som tar publikum med på en actionfylt reise spekket med spenning og actionfylte scener.

Mottagelse

Hodejegerne 2011 er Nesbøs korteste, men kanskje mest handlingstette roman, og er som skapt for det store lerretet. Det var store forventinger til filmatiseringen av Jo Nesbøs bestselgerroman, og Tyldums Hodejegerne ble meget godt mottatt både i Norge og internasjonalt. Filmen ble solgt til rundt 50 land og nominert til flere internasjonale priser, blant annet BAFTA for beste utenlandske film.

Comments are Disabled